vragen
Dogtag met adres
Ketting met medische gegevens
Ketting met een leuke tekst
Ketting voor een kind
U bent hier: Home » dogtag ketting

Een dogtag ketting voor u of uw kind

 

Wat is een dogtag ketting?

De dogtag ketting vindt zijn oorsprong in het leger. Daar worden ze gebruikt om soldaten te kunnen identificeren. Omdat de identificatieplaatjes wel wat weg hebben van een hondenpenning, hebben de naam ‘dogtag’ gekregen. Net als een hondenpenning wordt de dogtag met een ketting om de nek gedragen. Dit gebruik is inmiddels ook buiten het leger aangeslagen.

Ook voor u handig

Een dogtag ketting is ook voor u erg handig. De tekst die op de dogtag komt kan u namelijk zelf schrijven. Wellicht is er een bijzondere tekst die u altijd bij u wilt dragen – de naam van een dierbare, of een gedichtregel met speciale betekenis. Met een lieve of gekke tekst is het ook zeer persoonlijk kado voor een vriend of familielid.

Voor ouders met jonge kinderen

Ouders met jonge kinderen geven vaak een dogtag ketting aan hun kind. Op het plaatje staat dan de naam van het kind en de contactgegevens van de ouders. Dan kunnen, als er onverhoeds iets gebeurt, de ouders altijd snel geïnformeerd worden.

Twijfel niet

Ga nu naar onze webwinkel en bestel een dogtag met uw eigen tekst! Onze dogtags zijn van roestvrij staal en verkleuren niet.